Lær at rekognoscere
Rekognoscering handler om at sætte sig ind i et bestemt område inden eksempelvis et løb, en lejr eller en aktivitet.
Man kan både rekognoscere hjemmefra med hjælp fra kort og billeder. Det er altid en god begyndelse at se på kort, så du ved hvad du skal være specielt opmærksom på, når du tager på tur ud i terrænet. Når du forbereder dig er det en rigtig god ide at kende og se på signaturerne på kortet - så ved du hvad du skal kigge efter når du tager ud i terrænet.
Anskaf kortmateriale
Det er vigtigt at forberede rekognosceringen på forhånd. Du kan finde kortmateriale enten som satelit-billeder på Google Maps, Google Earth eller hos Geodatastyrelsen. Sørg for at afmærke mulige lejrpladser, post-placeringer og spændende terræn, som for eksempel broer, åer, hytter, lysninger osv.
Rekognosceringstur
Tag på tur til de markerede områder og terrængenstande. Det er en god ide at tage en smartphone og/eller et kamera med til at tage billeder og video af de særlige områder.
Det kan også være en fordel at optage gangen mellem de forskellige punkter, så man har en god idé om hvor lang tid transporten tager.
Med billeder og video i bagagen, kan du og let gribe nye forslag som måske kommer fra den del af staben, der ikke deltog i rekognosceringen.
Husk også at notere dig positionerne med GPS'en i din smartphone. Følg også gerne en fast rute, så du kan bruge datostemplerne på dine foto til at finde deres position, hvis GPS'en skulle drille.
Møder du skilte og informationstavler undervejs, som indeholder information du skal bruge senere, så tag billeder af skiltene (det kan være åbningstider på museer, seværdigheder, forbudsskilte, adgangsskilte til statsskove, osv.)
Du kan organisere dine rekognosceringsbilleder med kortværktøjer som Google View.
Efter turen
Sæt dine billeder og oplysninger i system; lav eksempelvis en mappe for hver post eller område du har besøgt.
Skal du låne et område eller have lov til at opholde dig der og lave en post, så skal du huske at spørge om lov. Her kommer din rekognoscering dig til gavn - på nettet kan du finde oplysninger om hvem som bor på adressen, så du kan skrive/ringe til dem og aftale lov om lån af stedet. Det kan også være du har fundet en vandhane eller affaldsstativ, som du kan bede om lov til at bruge, osv.
Skriv aftalerne ned, med dato, navn og telefonnummer på den du har aftalt det med, hvis der skulle opstå behov for at kontakte dem igen, eller I vil låne stedet en anden gang.
Skal du tegne oven på de fotos og kort du har skaffet, kan du med fordel hive dem ind i Google Sketchup - her kan du skalere dem til den korrekte størrelse, og tegne og måle oven på dem. På samme måde kan du tage et udsnit af et luftfoto fra Google Earth, lægge ind i Google Sketchup, og bruge det som eksempelvis et lejrkort, måle afstande i skove og på veje, osv.