Meta:Forside

Fra SPJDRpedia

Tak...

...for din hjælp her på wikien. Er du ikke helt solgt på ideen om en wiki, så læs vores småfilosofiske tanker om Hvad skal vi med en wiki?. Du kan også læse lidt om hvordan artikler udvikler sig på en wiki, og hvornår en wiki-artikel er færdig.

Hvis du bare gerne vil i gang, så begynd med afsnittet "Start her":

Hjælp til at komme i gang

Du kan skrive om alt, der har noget med spejder at gøre. Du kan f.eks. dele opskrifter, ledelses-erfaring, aktiviteter eller spejderhistorie. Du kan ikke ødelægge noget, eller lave fejl som ikke kan rettes... så der er absolut intet at være bange for.

En wiki er ikke det samme som Word eller GoogleDocs, og det kræver en lille smule øvelse, inden du har vænnet dig til opsætning og navigation. Men en wiki er ikke svær - alt det kræver er en lille smule gå-på-mod og lidt "learning by doing".

Start her

Først skal du oprette en bruger. Det går normalt let og smertefrit, men oplever du problemer kan du spørge om hjælp.

Er du helt grøn, er det lettest at begynde med den korte Tre-trins-raket, som hurtigt sætter dig i gang med at skrive en artikel.

Inspiration

Mangler du inspiration til et emne, kan du kigge på listen over Meta:Efterspurgte artikler. Du kan også skrive videre på en af de ufærdige artikler.

Lær mere

Vil du gerne sætte billeder ind i artikler, lave punkt-opstilling, links, kategorier eller noget i den retning? Så kig på guide til artikelskrivning. Der afsløres en masse tips og tricks, og forhåbentlig kan den hjælpe dig til at komme videre. Hvis du stadig har spørgsmål, kan du stille spørgsmålet på siden med:

Nogle ofte stillede spørgsmål

Du kan også tilføje dit eget spørgsmål.

Hvordan laver man punktopstilling?

Start hver linje i punktopstillingen med en havelåge (#) eller en asteriks (*).

Hvordan sletter jeg en overskrift?

Overskrifter markeres ved at sætte et antal lighedstegn (=) rundt om teksten. Antallet af lighedstegn bestemmer overskriftens størrelse.

Fjern == tegnene rundt om overskriften, for at lave overskriften om til almindelig tekst igen.

Hvordan skalerer jeg et billede?

Et billede kan skaleres til f.eks. 600 pixels i bredden ved at tilføje |600px i slutningen af billed-tagget [[Billede:Eksempel.jpg|600px]].

Kan man ændre filnavnet på et billede efter man har uploadet det?

Ja. Der burde være en drop-down menu efter "Vis", "Rediger", "Se historik". I den drop-down kan man vælge "Flyt". Derfra kan du indtaste det nye sidenavn.

Hvordan sakser jeg indhold fra Wikipedia og sætter det ind på wikien her?

Se guiden på Meta:Importer sider fra Wikipedia.

Hvordan sletter jeg en artikel?

Kun administratorer kan slette artikler. Læs hvordan du markerer artikler til sletning på Meta:Sletning af artikler.

Hvordan laver jeg en omdirrigering (redirect)

Slet alt indhold fra siden og skriv i stedet

#REDIRECT [[Andet artikelnavn]]

Så har du lavet en omdirrigering til artiklen "Andet artikelnavn".

Hjælp SPJDRpedia med grafik eller programmering.

Hvis du gerne vil hjælpe med til at udvikle det grafiske udtryk eller selve wikiens funktionalitet, kan du skrive til os på wiki@spjdr.dk.