Digitale værktøjer

Fra SPJDRpedia

Denne side indeholder en oversigt over digitale værktøjer til brug i spejderarbejdet i bred forstand.

Software

Wiki

Hovedartikel: Wiki (hjemmeside)

En wiki er en videndelingsplatform, hvor alle frit kan bidrage med indhold. Den mest berømte wiki er online-encyclopædien Wikipedia. En wiki er en glimrende projektstyringsplatform, og du kan selv oprette en ny wiki på wikifarme som Wikia.

En wiki bruges også ved planlægning og dokumentering af softwareprojekter som det ses på GitHub. Ønsker man en lukket wiki kan du selv installere en udgave af f.eks. MediaWiki eller DokuWiki på en server.

Wordpress

Hovedartikel Wordpress

Wordpress er verdens mest udbredte blogging-software. Kan også bruges som CMS for mindre sider til f.eks. grupper, klaner eller lignende.

Google SketchUp

Hovedartikel: Google SketchUp

Google sketchup er et simpelt 3D-tegne-program. Programmet findes i en gratis version og er ideelt til at tegne byggeskitser.

Services

Flow

Redskab til program- og eventplanlægning på større skala. Benyttet af blandt andet Spejderfestival og Dokken på Spejdernes Lejr

Dropbox

Filbiblioteker i skyen, der let kan deles mellem projektdeltagere.

bubbl.us

...

woobiuseye.com

...

Google docs

Også kendt som Google drive. En web-udgave af office med skriveprogram, regneark, presentationer og tegneprogram. Det er let et dele og samarbejde på mange dokumenter samtidig. Brug Google docs til at planlægge instruktioner, tegne poster ind på kort og lægge det halvårlige program i samarbejde med alle dine medledere.

Google Earth / Google Maps

Hovedartikel: Google Maps

En korttjeneste med detaljerede kort og satelit-fotos. Egner sig ikke særlig godt til print, men går an i en snæver vending. Fantastisk værktøj til at planlægge hikes. Tag patruljen med på virtuel opdagelse og lad dem designe deres egen hike-rute.

Flickr

Foto-delings-tjeneste.

NounProject

Hovedartikel: The Noun Project

The Noun Project er en åben (som i at alle kan bidrage) samling af simple ikoner.

Facebook

Kræver vist ingen introduktion.

SqaureSpace

...

placehold.it

...

Information

DTU LearningLabs værktøjskasse

Mange værktøjer til formidling

digitalbootcamp.wikispaces.com

...

actionmethod.com

...

Projektværkstedet

Projektværkstedet er en samling a viden og dokumenter hos Københavns Kommune om det at starte og køre projekter .

Projektstyringsplatforme

Podio

Podio er en samarbejdsplatform, hvor man selv kan bygge apps og workflows tilpasset ens behov. Gratis med op til 10 brugere, yderligere brugere koster et månedligt abonnement. Podio tilbyder sponsorede aftaler for studerende og non-profits. Podio er blandt andet blevet brugt af Spejderfestival, KFUM-spejderne, DDS m.fl.

Basecamp

Et kommercielt projektstyringsværktøj til mindre virksomheder.