Rygsæk

Fra SPJDRpedia

Rygsække er vidt brugt af spejdere. Både til hike og når den bare skal stå i teltet.

Pakning

Der er mange teorier om pakning af rygsække. De fleste er dog ening om, at der er mange ting man skal tænke over når man pakker sin rygsæk inden en lejr.

Du skal f.eks. være opmærksom på at den ikke må være for svær at pakke op og ned, da du måske skal gøre det mange gange på en tur. Du skal også prøve at pakke simpelt, for hvad hjælper det at du har regntøj eller tandbørste med, hvis du ikke kan huske, hvor du lagde det?

Derefter er det vigtigt at pakke rygsækken, så den er behagelig at have på ryggen. Der er en verden til forskel mellem at bære en korrekt pakket rygsæk og en forkert pakket rygsæk.

Den vigtigste regel, når rygsækken skal pakkes korrekt er, at det der vejer meget, skal være op ad ryggen og lige over tyngdepunktet. Placerer du for meget vægt længst væk fra din ryg eller under dit tyngdepunkt, vil din taske få dig til at vippe bagover. En anden god ting at huske er at lægge flade ting som tøjposer (med bukser o.l.) op ad ryggen, så der ikke er noget, der gnaver.

Mange vælger at lægge soveposen nederst i tasken. Det er fint, hvis tasken slutter lige ved bæltespændet. Er dette ikke tilfældet kan det være en god ide at placere soveposen helt på toppen af sækken, da den ofte vejer godt til.

Kilder og videre læsning

Spejder Sports guide til pakning af rygsæk