Råb

Fra SPJDRpedia

Råb er korte iørefaldende vers, som råbes i fællesskab og skaber sammenhold og kampgejst. Råb kan bruges i en patrulje eller i klaner som en intern ting der giver mening i enheden. Derudover bruges råb til lejrbål, i stedet for at klappe. Spejdere klapper ikke når nogen har lavet en flot indsats - man giver dem et råb i stedet; det er meget sjovere og meget mere personligt, og så kan man vælge et råb som passer til lejligheden, eller et sjovt råb som "driller" modtageren.

Patruljeråb

Patruljer og klaner har ofte et råb som skaber samhørighed og kampgejst og specielt bruges ved konkurrencer og løb. Patruljen finder normalt selv på råbet, der ikke nødvendigvis er særligt meningsfuldt. Nogengange er det blot

  • Hvem er vi? Pawnee! - Seniorpatruljen Pawnee (Bromme division).
  • Vi har semi-fænomenale-næsten-komsiske kræfter! - Metropolernes helte (Rosenvænget spejderne).
  • (skriv gerne flere eksempler på råb her.)

Bål-råb

Man plejer at sige at "Spejdere klapper ikke... de råber". Råbet styres normalt af Lejrbålslederen, der introducerer råbet og bagefter leder det. Det kan

Råb, der giver mening

Fungerer godt blandt de yngre enheder, bævere, ulve, minier og juniorspejdere. Er også en sikker vinder med blandede aldersgrupper, hvor de ældste kender råbet, og de yngste stadig forsøger at lære det. De mest almindelige

Akki, Akki, Akki

Leder: AKKI, AKKI, AKKI!
Spejdere: Hey! Hey! Hey!
Leder: AKKI, AKKI, AKKI!
Spejdere: Hey! Hey! Hey!
Leder: AKKI!
Spejdere: Hey!
Leder: AKKi!
Spejder: Hey!
Leder: AKKI, AKKI, AKKI!
Spejdere: Hey! Hey! Hey!

BRAVO

B - R - A, siger "BRA"
V - O, siger "VO"
Siger BRA, siger VO
Siger BRAVO!

Bravo-håndsvinget

Alle stiller dig op, og tager fat ved et imaginært håndsving helt nede ved jorden. Alle begynder at dreje på håndsvinget, mens de lavt ruller på tungen. Langsomt hæves hånden, mens der stadigt drejes på håndsvinget samtidig med at "motor-lyden" bliver højere. Klimaks nås når håndsvinget når helt til tops og motorlyden gliver over i et BRAVO! brrrrrrrRRRRRRAVO!

Himmelseng

En kort sang kan også fungere som "råb".

For hun skal ha' en himmelseng 
En himmelseng med spejl i
Så hun kan ligge og spejle sig
For Ih, hvor er han hun dejlig.

Erstat "hun" med "han", "dem" osv.

Råb, der ikke giver mening

Tropsspejdere og seniorspejdere kan især godt lide at lege med råb-konceptet, og gøre det lidt fjollet. Råbet bliver en slags sketch i sig selv.

Det er sjovest, hvis råbslederen på stedet kan opfinde et fjollet råb, men som inspiration kan du se på disse eksempler:

Den var vandet

Den var vandet overmåde
Har I ingen redningsbåde?
Hu! Hej!
vilde dyr
Små elefanter på cykelstyret
Og gashåndtaget 
Vrrrrmmmmm!

BRAVO

B - R - A, siger "JORD"
V - O, siger "BÆR"
Siger JORD, siger BÆR
Siger KOLDSKÅL!

Myggen

Alle simulerer en myg der svirrer rundt og summer "Zzzzzzzzzzz". Den sætter sig på armen og suger blod tre gange. "Kluk, kluk, kluk" smælder alle med tungen. Samtidig slår alle på myggen. "Klask" og råber fælles "Ha, Ha, Ha".