PHP

Fra SPJDRpedia

PHP er et programmerings-sprog, der mest bruges til at kode hjemmesider. Wikipedia, Facebook og mange andre store sider er bygget med PHP.

Hvordan en hjemmeside virker

En hjemmeside er et program der ligger på en server; og når du besøger hjemmesiden, udfører serveren de instruktioner der står i programmet. Programmet henter for eksempel forskellige data i en database, bygger den sammen til noget HTML-kode, og sender resultatet til din computer. HTML-koden fortolkes på computeren og vises som noget flot grafik eller god tekst.

Serveren venter altså bare på at der nogen der besøger siden. Der findes flere forskellige servere, men de mest almindelige hedder Apache og nginx.

Programmet kan skrives i mange forskellige sprog. Det mest almindelige er PHP, men der findes også sprog som ruby, python, javascript, C++ og mange flere. Databasen er ofte en SQL-database, og den gemmer hjemmesidens indhold. Alle artiklerne på SPJDRpedia, ligger for eksempel i en database.

Lær mere om PHP

Vil du gerne lære at skrive PHP, kan du begynde på den danske side: www.phpartikler.dk. Det er en fordel, hvis du gar lært at bygge hjemmesider i HTML og CSS.