Mobildækning

Fra SPJDRpedia

Spejdere tager tit på ture langt ude for lands lov og ret, og det gør det til en udfordring at finde netværksdækning til mobiltelefoni eller mobildata. Du kan dog gøre dit for at sikre at sommerlejren eller seniorturen får en fornuftig datadækning.

Mobilfri lejr

Hvis du vil undgå mobildækning, kan du undersøge hvilke lejrpladser, der har dårligst dækning ved slå op på www.mastedatabasen.dk, hvor du kan få en oversigt over de nærmeste mobilmaster.

Udbydere

Regner du med at bruge mobiltelefoner til dine aktiviteter, kan det være en god ide at undersøge dækningen på forhånd. Det kan du gøre ved at besøge din teleudbyders dækningskort, som findes på deres hjemmeside.

Udenfor byerne kan det ofte være en fordel at bruge selskaber som TDC, Telenor eller Telia. De bruger nemlig langtrækkende master der sender i 800-900 MHz området. Teleselskabet 3 benytter et mere højfrekvent bånd, og derfor bliver forbindelsen hurtigt svagere når du kommer udenfor byen.

Retningsbestemt router

Ønsker du en fornuftig internetdækning, kan det være en fordel at medbringe en retningsbestemt router til mobilt internet. Du skal igen undersøge om dit valgte teleselskab faktisk dækker lejrpladsen. På www.mastedatabasen.dk kan du se hvilke mobilmaster der findes i den nærmeste omegn. Sørg for at mobilmasten understøtter enten 3G eller 4G net og stil routeren så den har direkte udsyn i retning af masten.

Er det stærkt nødvendigt at have adgang til internet på lejrpladsen, kan du også undersøge udbyderen Net1, som sender på meget lavfrekvente bånd, og derfor kan nå forholdsvis langt udenfor byerne.

Henvisninger

ArtikelstumpStub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe alle os andre ved at udvide den.