Les Scouts Tunisiens

Fra SPJDRpedia

Les Scouts Tunisiens (på tunesisk arabisk: الكشافة التونسية; De Tunesiske Spejdere), er det nationale spejderkorps i Tunesien. Det blev grundlagt tilbage i 1933 og blev medlem af WOSM i 1957, ligesom spejderkorpset også er medlem af WAGGS. Les Scouts Tunisiens er med sine omkring 33.000 medlemmer, den største civile organisation i Tunesien.

Organisation

Les Scouts Tunisiens er organiseret i 340 spejdergrupper fordelt på 24 distrikter.

Enheder

På arabisk oversættes spejdernes motto Vær Beredt til Kun Musta'idan (كن مستعدا) og på fransk til "Sois Prêt".

Future Leaders

Les Scouts Tunisiens indgik i 2007 et partnerskab med KFUM-Spejderne i Danmark kaldet for Future Leaders of the World (senere omdøbt til Future Leaders). Future Leaders har fokuseret på at uddanne unge til at involvere sig i samfundet og deltage i demokratiet.

Partnerskabet er støttet af Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, Messengers of Peace og the Eric Frank Trust.

Fra til 2021 var der fokus på anti-radikalisering gennem inklusion i spejderfællesskabet.

Den tidligere tunesiske statsminister, Habib Essid, har fremhævet projektet for dets evne til at beskytte unge mennsker mod ekstremisme og radikalisering.

Ambassadors for Dialogue

De tunesiske spejdere indgik i også et partnerskabsprojekt med Dansk Ungdoms Fællesråd og ungdomsorganisationer i Egypten og Jordan. Projektet kaldes for Ambassadors for Dialogue, og har til formål at nedbryde fordomme, fremme mangfoldighed og skabe en dialog-kultur blandt unge.

Henvisninger

Kilder