Astronomi

Fra SPJDRpedia

Astronomi er læren om rummet og alle de stjerner, planeter, sorte huller, mørk energi, og mørkt stof der findes i det.

Tips og tricks til stjernekigning

  1. Stjerner ses bedst, når du er langt væk fra lyskilder. Lyskilder "forurene"r dit nattesyn og oplyser vanddampen og partiklerne i atmosfæren, så det bliver sværere at se stjernerne. Tag for eksempel ud på landet eller besøg en stor lysning i en skov - jo længere væk du er fra fremmede lyskilder som byer, fabrikker, veje, stadions, gartnerier, villakvarterer osv. - desto klarere vil du se himlen.
  2. Stjernekort kan du finde på nettet og i bøger og atlas. Har du en smartphone med er Google Sky Map for Android eller Sky View til iOS en sublim løsning at tage med ud om aftenen og se på stjernebilleder.
  3. En kraftig laser-pegepind kan bruges til at "pege" på stjernehimlen med, og er især velegnet når man viser stjernebilleder til hinanden. I stedet for at forsøge at forklare den tredje, dér, fra højre ved siden af den klare lidt over den anden klare... bla...bla...bla... kan man med laseren pege direkte på stjernen. HUSK at hvis du bruger en laser, må ALDRIG at se ind i den, pege på andre med den, eller pege på fly eller helikoptere. Brug den med omtanke - og ha' så en fornøjelig stjernetur med patruljen!