Andagt

Fra SPJDRpedia

En andagt er en ceremoni der går igen på flere lejre eller ture. En andagt består gerne af fællessange og oplæg, der opfordrer til stille personlig reflektion.

Andagten kan tage direkte udgangspunkt i den kristne tro med et oplæg baseret på et uddrag fra Bibelen. Andagten kan også tage udgangspunkt i filosofi, sange, romaner, digte, film, videnskab, teknologi osv.

Morgenandagt

En morgenandagt er ofte en kort ceremoni afholdt efter morgenmad og flaghejsning. Andagten har normalt et veldefinret tema, og består af en eller to fællessange samt et mindre oplæg, der opfordrer til stille reflektion. Formålet med morgenandagten er at give en fælles god start på dagen.

Aftenandagt

En aftenandagt er gerne en længere begivenhed, der indholder flere fællessange eller bevægelsessange og en eller flere oplæg. Aftenandagten har ikke nødvendigvis et fast tema, ej heller en veldefineret varighed. Dog er andagter traditionelt mindre løsslupne og fjollede end lejrbål.

Inspiration

Det tager tid at forberede en god andagt. Kateogrien "Inspiration til andagter" indholder flere artikler hvor man kan finde inspiration til temaer, oplæg og sange til andagter. Der findes også flere inspirationssider på nettet - alle med et kristenst udgangspunkt.