Nathejk

Fra SPJDRpedia
Det gule Nathejk-mærke på sort baggrund, som gives til seniorer og hjælpere, der gennemfører Nathejk

Nathejk er et natløb i Adventurespejd-ligaen.

Nathejk er Danmarks største, tilbagevendende adventurespejderløb. Det er et natløb for 12-16 årige spejdere, fra alle korps. Man tilmelder sig som en hel patrulje.

Formålet med løbet er at snige sig igennem natten over stok og sten; i mørket, uden for alfarvej og de banditter, som forsøger at fange een. Målet er at undgå at blive fanget - enten så få gange som muligt, og stadig gennemføre og nå i mål inden for tiden - eller helt uden en eneste fangst overhovedet, hvilket kan udløse at man vinder Det sorte mærke - som er det allerypperste hæderstegn, og kun forundt få patruljer at have opnået.

Den første udgave af løetb fandt sted i FNs flygtningeår i 1986, hvor en trop fra Ebbe Skjalmssøn-spejderne i Ganløse ville have sine spejdere ud at mærke flygtningenes problemer på deres egne kroppe. De skulle – i ly af mørket – vandre frem til mål, selv sørge for bespisning undervejs og finde et sted at overnatte, mens de blev eftersøgt af “banditter” (seniorer). Idéen fængede og siden er arrangementet støt og roligt vokset. I dag deltager cirka 100 seniorer, 130 patruljer (ca. 800 spejdere) og 50-80 hjælpere hvert år på løbet.

Henvisninger