Kimslege

Fra SPJDRpedia

I en Kimsleg skal man huske og genkende ting. Man kan bruge Kimslege som afveksling i det daglige spejderarbejde eller som en del af et løb. Sværhedsgraden kan tilpasses alt efter hvor mange forskellige kimslege man har med.

Når man leger kimslege med yngre spejdere, er det vigtigt at man ikke bruger ting der er ækle, stærke eller er skarpe, da målet er at spejderne får en positiv oplevelse ud af det - ikke at teste deres grænser. Desuden skal man kun bruge ting spejderne kender fra deres hverdag, så de kender navnet på alle tingene der smages på eller ses.

Historie

Den engelske forfatter Rudyard Kipling beskrev i bogen Kim, hvordan en fattig indisk dreng kom i lære som diamant-handler og lærte navne og egenskaber på de forskellige ædelstene ved at lege en huskeleg. Deraf navnet Kims lege.

Spejderbevægelsens grundlægger, Baden Powell, var meget inspireret af Kiplings bøger. Udover drengen Kims huskelege spillede Kiplings Junglebogen også en stor rolle som fantasiramme.

Variationer

Føle-kimsleg

Man kan lave føle-kimsleg på mange forskellige måder. For mindre spejdere, kan man ligge tingene i hver sin lærredspose (så man ikke direkte kan mærke alle formerne eller se igennem posen), eller også give dem bind for øjnene så man kan føle direkte på tingen.

For ældre spejdere, så kan man gøre det lidt sjovere ved at lægge alle tingene under et stort spejdertæppe. Derefter skal spejderne krybe ned i "krabbestilling" og føle på genstandene under tæppet med sin bagdel.

Smage-kimsleg

Alle de deltagene spejdere får bind for øjnene, hvorefter der stilles op på en lang række så man på skift kan prøve at smage de enkelte ting og gætte på det. Ved siden af prøvesmagningen er der et papir så man kan notere antallet af rigtige gæt.

Som indledning bør man lige spørge alle om der er allergikere.

Syns-kimsleg

En gætteleg hvor man har f.eks. et minut at kigge på 10 genstande. Herefter overdækkes tingene og spejderne skal på tid forsøge at huske alle genstandene.