Jamboree On The Air/Internet

Fra SPJDRpedia
Fil:JOTA.JPG
Det internationale JOTA mærke.

Jamboree On The Air/Internet (JOTA/JOTI) er et årligt arragement hvor spejdere kommunkirer over radio og internet. JOTA/JOTI afholdes hvert år den tredje weekend i november.

JOTA

Med hjælp fra amatørradio-entusiaster kommer spejdere i kontakt med hinanden på tværs af korps, byer og lande. JOTA blev første gang afholdt i 1958, og tæller i dag omkring en halv million deltagere. Det gør JOTA til den absolut største spejderbevigenhed målt på antallet af deltagende spejdere.

Spejderne lærer her om kaldekoder og reglerne for korrekt opførsel når man taler i æteren. Udover radio-kommunikation er det almindeligt at lade spejderne stifte bekendtskab med elektronik og om muligt færdiggøre deres eget elektroniske byggesæt.

JOTI

Samtidig med at spejderne kan afprøve deres Q-koder og tale med hinanden over radio, mødes man også på internettet via IRC-chatfora.

Organisering

I Danmark organiseres JOTA/JOTI af det tværkorpslige JOTA/JOTI-udvalg. De hjælper også til at finde dygtige radioamatører, der kan hjælpe grupperne med at . Det gør de via et samarbejde med radioamatørernes landsorganisation, Eksperimenterende Danske Radioamatører (EDR).

Traditionelt set skydes weekenden i gang af den officielle åbningstale, der transmitteres til hele Danmark over radio. Talen fra 2013 er også tilgængelig herunder:

Henvisninger