Frys

Fra SPJDRpedia

Frys er en leg der også fungerer godt som icebreaker. Frys går ud på at lade to eller flere deltagere opføre en historie, fryse dem midt i en situation, for så at lade en fra publikummet bytte plads med en af deltagerne i historien og skabe en ny historie ud fra de kropsstillinger, som de tre deltagere har.

Øvelsen kræver, at man kan tænke kreativt, og den indeholder lidt fysisk bevægelse.

Beskrivelse

Alle sætter sig i en halvcirkel, og nogle personer udvælges til at begynde legen. De beslutter sig i fællesskab for en situation, som de går igang med at opføre. En situation kan være: Havskildpadder, der kravler op på stranden fra havet; at spille volleyball mod hinanden; at være cowboys til hest eller et rockband midt under en koncert. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men jo skørere situationen er, jo sjovere er den som regel for resten af gruppen.

Personerne i halvcirklen skal efter tur råbe "Frys", mens en situation bliver opført, og deltagerne, der er igang med situationen, skal straks "fryse" i den position, de er i.

Personen, der frøs dem, bytter så plads med en af deltagerne (der sætter sig tilbage i halvcirklen), og finder så på en ny situation som personen sammen med de "frosne" deltagere skal fortsætte med at opføre. Her handler det altså om at fryse personerne og finde på en anden situation, som passer til de stillinger deres kroppe var i, da de "frøs".

Når den nye situation er sat igang, skal den næste person i halvcirklen gøre sig klar til at råbe frys, og det bliver så vedkommendes tur til at bytte plads med en af deltagerne og finde på noget nyt at fortsætte med.

Legen fortsætter, indtil man har været halvcirklen rundt et par gange, eller man bliver enige om at stoppe.

Man kan gøre legen mere interessant på ved at præmiere den mest fantasifulde situation/overgang. Deltagerne skal herefter blive enige om hvilken situation, de synes var den bedste, og personen, der fandt på den, vinder præmien.