Geocache

Fra SPJDRpedia
(Omdirigeret fra Geocaching)

En geocache er en lille skat, som du finder ude i natruen med din håndholdte GPS. Geocachen består ofte af en vandtæt æske, hvor der ligger en log-bog og nogle små skatte.

Du finder instruktionerne til geocachen på geocaching.com eller terracaching.com. De simpleste caches angiver en breddegrad og en længdegrad, hvor du kan finde cachen, samt en beskrivelse af gemmestedet. Når geocachen er fundet skrive du dit navn i logbogen, og tager en af de små skatte med hjem.

Typer af geocaches

Almindelig geocache
Bredde- og længdegrad viser vej til cachen, og en beskrivelse giver et hint til cachens placering. De mulige gemmesteder er mange: Under en kloakrist, gravet ned, i en trætop, osv.
Gåde-geocache
I tillæg til at finde en GPS-position, skal man løse en eller flere gåder for at finde geocachen. Det kan være kodede beskeder i cachens beskrivelse, eller gåder der skal løses på stedet for at finde den sidste cache.

Vedligehold

Hver geocache placeres og vedligeholdes af frivillige. Når en geocaches lægges op, skal den godkendes af udpegede administratorer. Sider som terracaching.com bruger desuden pointsystemer, til at sortere de dårligste cacher fra.

Henvisninger

Læse mere om geocaching på:

Lister over geocaches