DM i Spejder 2014

Fra SPJDRpedia
Skift til: Navigation, Søgning

DM i Spejder 2014 er KFUM-Spejdernes hver-anden-årlige landsturnering.

Indholdsfortegnelse

Historie

Jorden er i krise!

Vidste du, at hvis hele verdens befolkning havde et forbrug magen til danskernes, ville det kræve 4 jordkloder for at dække materialerne?

 
— dmispejder.dk

Sådan begynder introduktionen til DM i Spejder 2014. Oplægget fortsætter.

De sidste 30 år er en tredjedel af Jordens naturlige råstoffer brugt op – og når de er det, kommer der ikke flere. Råstofferne, f.eks. sjældne jordarter, findes i al den elektronik, vi bruger – computere, smartphones, tablets osv. Med det forbrug vi har i dag, betyder det, at vi bliver nødt til at tænke anderledes, hvis vi ikke inden længe vil løbe tør for råstoffer.

Til DM i Spejder 2014 befinder vi os ude i fremtiden, og Jorden er i krise – en råstofkrise. Jordens råstoffer er simpelthen ved at være brugt op, og det hele ser sort ud. Men der er måske en mulighed – et lys i mørket. Nærmere bestemt langt ude i rummet…

Der er nemlig blevet opfundet ny teknologi, der kan opfange flere signaler end nogensinde før, og med det har vi modtaget fremmede signaler fra den hidtil ukendte planet, Methoxy. Vi er kommet i kontakt med planeten og har fundet ud af, at den er i besiddelse af masser af de råstoffer, vi mangler, og ikke nok med det, så er beboerne langt klogere end jordboerne og har udviklet meget avanceret teknologi og robotter. Så hvis vi ikke vil undvære alle de hjælpemidler, vi er afhængige af til daglig, bliver vi nødt til at få del i Methoxys råstoffer - men hvad skal der mon til?

Til DM i Spejder 2014 skal du sammen med din patrulje bevise, at I har det, der skal til for at redde Jorden. Og så får I jo også muligheden for at blive Danmarks bedste spejderpatrulje!

 
— dmispejder.dk

Kvalifikation

Kvalifikationen foregår på De Grønne Centre i foråret 2014.

Patruljekategorier

Spejderpatruljer
Spejdere i 5. til 7. klasse med op til et medlem i 8. klasse eller derover (dog under 17 år på finaledagen).
Storspejderpatruljer
Spejdere hvor mindst to går i mindst 8. klasse (dog under 17 år på finaledagen).

Finale

Finalen foregår på Houens Odde Spejdercenter d. 7-8. juni 2014. Her deltagerne vinderne af kvalifikationsturneringerne.

Eksterne henvisninger

Personlige værktøjer
Navnerum

Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer