Meta:Hvad skal vi med en wiki

Fra SPJDRpedia
Skift til: Navigation, Søgning

Hvad skal vi med en wiki? Vi skal ændre verden!

En wiki er et rimeligt sejt værktøj. Se bare på Wikipedia, som jo nok er en af de mest nyttige hjemmesider nogensinde. Men: Et værktøj er kun så godt, som den/dem der bruger det! Ja, og når vi som spejdere bruger et stærkt værktøj som en wiki, er der ingen græner for hvad vi kan udrette!

Analogt vs. Digitalt

Den digitale udvikling har placeret spejderbevægelsen ved en korsvej. Skal vi holde fast i håndbøger og trykt inspirationsmateriale, der både er mere hands on og godt kan klare sig i regnvejr og på lejre? Eller skal vi satse på elektroniske medier som smartphones, tablets, e-bøger, som er mindre hårdføre, men til gengæld lover så meget godt for fremtiden?

Ok, det er selvfølgelig ikke et enten-eller spørgsmål. Vi skal selvfølgelig vælge det bedste fra bøgernes verden og fra computerens verden. Men hvordan gør vi det?

Vi mener at en wiki er et rigtig godt svar på det spørgsmål. Som noget nyt fra computerens verden har har alle mulighed for at tilføje deres ideer og tanker. Alle kan forbedre de artikler, som allerede er skrevet. Alle kan hente indholdet ned og bruge det efter lyst og behov. På den måde kommer det gode, præcise og inspirerende indhold i fokus, og når vi først har det gode indhold, er det ingen grænser for de muligheder, der åbner sig!

Med en wiki har vi også mulighed for at sætte artikler sammen til små bøger, der kan printes ud. Vi har mulighed for at bygge en SPJDRpedia app, hvor alt indholdet på wikien kan downloades. Og fordi der fra starten er styr på ophavsret, har vi mulighed for at bruge indholdet til det næste Spejderliv eller Spejderlex.

Personlige værktøjer

Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer