Løb

Fra SPJDRpedia
Skift til: Navigation, Søgning

Et løb består af en række opgaver - kaldet poster - der skal løses. Oftest er posterne spredt ud over et geografisk område og patruljerne, skal så bevæge sig fra post til post for at gennemføre løbet.

Spejdere bruger løb til at træne færdigheder og styrke samarbejdet og patruljeånden. Hvert aspekt af et løb kan varieres: posterne, den geografiske placering eller patruljerne.

Indholdsfortegnelse

Løbsvariationer

De mest almindelige løbsvarianter er:

Post-løb

Posterne er markeret på et kort. Hver patrulje gennemløber posterne i rækkefølge. Når all posterne er løst afsluttes løbet, og vinderne udpeges udfra deres hurtighed på løvet og dygtighed på posterne.

Både orienteringsløb, og byløb er eksempler på almindelige postløb.

Stjerne-løb

Posterne er lagt ud omkring et centrum. Ved centrum modtager patruljerne en beskrivelse af hver deres post, de tager ud, løser posten, vender hjem og får tildelt en ny post. Løbet kan fortsætte i en forudbestemt tidsramme, eller til alle patruljer har været igennnem løbet.

Terningeløb

Hovedartikel: Terningeløb

Ved stjernens centrum slår patruljerne med en terning for at finde ud af hvilken post, de skal besøge næste gang. Ved terningeløb er det mest almindeligt at løbet afsluttes efter en fast tidsramme.

Ved centrum bør der holdes regnskab med hvilke poster hver patrulje har besøgt. Derudover skal man have forudbestemt hvad der sker, når en patrulje, slår en post de allerede har besøgt. Man kan for eksempel have et par bonus-poster, som patruljerne skal besøge, hvis de lander på en post, de allerede har besøgt. Alternativt kan man benytte en karensperiode på f.eks. to minutter inden patruljen kan slå om igen.

ArtikelstumpStub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe alle os andre ved at udvide den.
Personlige værktøjer
Navnerum

Varianter
Handlinger
Navigation
Værktøjer